Puljer i kommunen

Slagelse Kommune har en lang række puljer, der understøtter afvikling af fede kultur- og idrætsevents

Hvis du skal afholde et offentligt arrangement i kommunen, kan du med fordel undersøge, om du kan søge tilskud fra en af vores mange puljer.

Kommunen støtter nemlig hvert år afholdelse af en lang række forskellige kultur- og idrætsarrangementer.

I oversigten nedenfor har vi samlet alle puljer i kommunen, som giver tilskud til arrangementer, så du let og hurtigt kan finde den pulje, der er relevant for for lige netop dit arrangement. Du kan også læse mere om de generelle principper for vores puljer samt tjekke retningslinjerne for puljerne ud. 

Oversigt over puljer
 • Generelle principper for puljer
  Her kan du få et indblik i de generelle principper og retningslinjer for vores puljer på kultur- og fritidsområdet
  Læs mere om principperne
 • Handicappuljen

  Handicappuljen er relevant for dig, som gerne vil afholde et arrangement for og med handicappede deltagere i kommunen.

  Puljen har fx støttet afvikling af Slagelse Open (aktivitetsuge for borgere med særlige behov) samt Nordic Champions League i el-hockey. 

  Du kan søge løbende, men vi skal modtage din ansøgning senest otte uger før, arrangementet skal afholdes.

 • Idræts- og Fritidspuljen

  Idræts- og Fritidspuljen er relevant for dig, der ønsker at afholde fx et mesterskab eller et enkeltstående arrangement, der ikke er folkeoplysende.

  Puljen har fx støttet afholdelsen af DM i cykelcross, DM i klatring, Tårnborg Nytårsløb, Omø Kapsejlads og Rotax Max Challenge.

  Idræts- og Fritidspuljen kan søges løbende. Dog skal vi have din ansøgning senest 8 uger før arrangementet. 

 • Markedsføringspuljen - idrætsevents

  Markedsføringspuljen er relevant for dig, hvis du ønsker at afgive et tilbud om, at kommunen mod betaling kan blive markedsført til dit idrætsarrangement.

  Kommunen har fx haft markedsføringsaftaler med arrangørerne bag events som Mermaid Bowl, Ecco Tour, DM i holdløb, Slagelse Naturmaraton, Sidecarcross og Quadcross of Nations samt EM i motocross.

  Kultur- og Fritidsudvalget behandler alle indkomne tilbud på et møde primo januar. Vi skal derfor modtage dit tilbud senest den 1. december. Hvis der efter mødet i januar er en restpulje, kan der dog afgives til (bud løbende.

  Forud for udvalgets behandling vil relevant ekstern aktør foretage en vurdering af markedsføringsværdien af dit tilbud.

 • Markedsføringspuljen - kulturevents

  Markedsføringspuljen er relevant for dig, som ønsker at søge tilskud til et kulturelt arrangement, der kan markedsføre og synliggøre Slagelse Kommune som en attraktiv kommune med et bredt og alsidigt kulturtilbud.

  Puljen er på 100.000 kr., og den har fx støttet Drengerøvsaftenen i Skælskør og Sørby Marked. 

  Det er Kultur- og Fritidsudvalget, der tager stilling til ansøgningerne. Vi skal modtage dit ansøgning senest 5 uger før et udvalgsmøde.

  Forud for udvalgets behandling af ansøgningen vil et uvildigt markedsføringsbureau foretage en vurdering af arrangementets markedsføringsværdi for kommunen.  

  Det er en forudsætning for bevilling af tilskud, at du ikke har fået tilskud til dit arrangement fra andre af kommunens puljer.

 • Puljen til kulturelle formål

  Puljen til kulturelle formål er relevant for dig, som ønsker at afholde et eller flere kulturelle arrangementer med indbyrdes sammenhæng i kommunen.

  Puljen har bl.a. givet tilskud til afholdelse af Keramikfestival, Picnickoncerter, Martine Kulturdage, Kulturel Folkefest, Slagelse Festuge, Metal i byen, sommerballet, Korsbæk til Skælskør og diverse udstillinger, forestillinger og koncerter.  

  Du kan søge løbende. Dog skal vi modtage din ansøgning senest 5 uger før et udvalgsmøde. Hvis du gerne vil have behandlet din ansøgning på Kultur- og Fritidsudvalgets januar-møde, hvor en stor del af puljen fordeles, er fristen 1. november året før. 

 • Puljen til selvorganiseret idræt og bevægelse

  Puljen til selvorganiseret idræt og bevægelse er relevant for dig, der gerne vil afholde en event med fokus på selvorganiserede idrætsaktiviteter eller gadeidræt, fx løb, MTB, powerwalk og Gadeidrættens Dag.

  Med andre ord afholde et arrangement, der fremmer selvorganiseret idræt, gadeidræt eller gadekultur i Slagelse Kommune

  Puljen er en sammenlægning af Puljen til selvorganiserede og Gadeidrætspuljen, der bl.a. har støttet afvikling af gadeidrætsaktiviteter ved Slagelse Festuge og afvikling af vand- og wakeboard-aktiviteter ved Korsør Aqtive Days.  

  Puljen kan søges løbende. Vi skal dog modtage din ansøgning senest 8 uger før, arrangementet skal afholdes. 

 • Udviklingspuljen

  Udviklingspuljen er relevant for dig, som ønsker at afholde et arrangement med et folkeoplysende sigte.

  Puljen har fx støttet afvikling af De Unges Cykelløb, Storebælt Cup og Idrætsdag i Vemmelev.

  Fritidsafdelingen behandler ansøgninger to gange om året. Der er ansøgningsfrist henholdsvis den 20. april og den 20. oktober.

Siden er sidst opdateret 12. december 2019