Slagelse Teater

Slagelse Teater er et topmoderne og nyistandsat teater med plads til 612 personer.

Slagelse Teater er opført i 1980, men er blevet moderniseret over to omgange fra 2013-2016.

Slagelse Teater er ejet af Slagelse Kommune. Men Vestsjællands Teaterkreds forpagter pt. teatret og varetager derfor al udlejning, drift og administration.

Kapacitet 

Salen har plads til hele 612 siddende publikummer.

Plantegning

Velegnet til

Teatersalen fremstår i rigtig fin stand og er topmoderne. Slagelse Teater er udover teaterstykker også meget velegnet til koncerter og foredrag. 

Teateret er desuden hjemmebane for bl.a. Vestsjællands Teaterkreds, som arrangerer ca. 30-40 forestillinger om året. Teateret huser også egnsteatret Sjællands Teater. 

Scene 

Hele scenearealet er 320 m2 med buen over orkestergraven. Scenearealet uden bagscene og sidescener er 177 m2.  Så der er med andre ord masser af plads ved siden af og bagved scenen. Frihøjden på scenen er 5 meter.

Garderobe

Slagelse Teater har 2 bemandede garderober (1 ved hver indgang). Brug af garderoben koster 20 kr. og betjenes af Slagelse Hockeyklubs Venner. 

Det er ikke tilladt at tage overtøj med ind i salen. 

IT

Teateret råder over det mest basale lys- og lydudstyr, men mere avanceret udstyr skal medbringes af arrangøren.

Der er hverken internet, projektor eller lærred på Slagelse Teater.

Mad og drikke

Slagelse Teater har 2 barer. Den ene ligger i foyeren, og den anden ligger i caféen under foyeren (altså i kælderen). Hvis der er spisning i forbindelse med et arrangement/en forestilling, foregår dette i caféen.

Kok Amok forpagter begge barer. Bestilling af mad skal ske på tlf. 42 70 56 40 (telefontiderne er tirsdag og torsdag fra kl. 13-16).

Du kan bestille og få mere info om maden på mailen teaterbaren@kok-amok.dk.

Bemærk at det ikke er tilladt at medbringe mad og drikke udefra. 

Indgange

Der er 2 indgange til teatret (fra Herrestræde og fra parkeringspladsen bag teatret på Oehlenschlægersgade.

Tilgængelighed

Slagelse Teater er en handicapvenlig facilitet. Der er indgang til teateret i terrænniveau, ligesom der kan etableres kørestolspladser i salen.

Dog skal alle kørestolsbrugere melde deres ankomst til arrangøren i god tid inden forestillingen, da antallet af kørestolspladser er begrænset.

Der er desuden 1 handicaptoilet, elevator til caféen i ”kælderniveau” samt teleslynge i salen. Der er 2 handicapparkeringspladser på parkeringsarealet bag teatret.

Parkering og transport

Der er en stor parkeringsplads på Oehlenschlægersgade, som ligger lige op til Slagelse Teater. Her er der i alt 106 almindelige parkeringspladser og 2 handicapparkeringspladser. 

Parkeringspladserne bliver dog også benyttet af de nærliggende uddannelsesinstitutioner, hvorfor der kan opstå pladsmangel, især i dagtimerne.

Den store parkeringsplads, H.P. Hansens Plads, ligger ca. 250 meter fra Slagelse Teater.

Nærmeste busstoppested ligger på minutters gang fra teateret. Herfra kan du opnå forbindelse til Slagelse Station, hvor der afgår tog mod bl.a. København, Korsør, Fyn og Jylland samt busser til andre dele af kommunen samt nabokommunerne. 

Du kan dog også vælge at gå til Slagelse Station. Det tager kun 8-10 minutter.

Hvordan booker jeg teatret?

Hvis du ønsker at leje Slagelse Teater til et arrangement, eller hvis du gerne vil høre mere om muligheder, priser osv., så kontakt venligst Vestsjællands Teaterkreds.

Bemærk at teatret ikke stilles gratis til rådighed. 

Siden er sidst opdateret 26. juli 2022